fbpx

Алфонс Ракаџ и Леони Ракаџ Вругтман

Алфонс Ракаџ е истражувач и координатор на проектот за демократизација, безбедност и интеграција на Албанија и Западен Балкан во Институтот за политички студии во Тирана. Тој ги има завршено магистерските студии по меѓународни односи на Кинг колеџот (King's College) во Лондон. Тој ги има завршено своите додипломски меѓународни студии на државниот универзитет во Орегон, САД. Леони Ракаџ Вругтман е истражувач и координатор на проекти што работи на институционална одговорност, верска толеранција, пристапување на Албанија во ЕУ и спречување / борба против насилниот екстремизам во ИДМ Албанија. Покрај својата работа во ИДМ, Леони е аналитичар во Глобал инсајт. Таа има магистрирано по меѓународни односи на Кинг колеџот во Лондон а своите додипломски студии по комуникација ги има завршено на Универзитетот во Амстердам.

Која е целта на Западот во Украина?

Мајкл Игнатиев

25.03.22

Неуспехот на Русија да оствари брза победа над Украина го принуди Западот да размислува кои треба да бидат неговите цели во овој...

Заживеаните евро-перспективи на Западен Балкан

Алфонс Ракаџ и Леони Ракаџ Вругтман

03.04.20

ENG Алфонс Ракаџ и Леони Ракаџ Вругтман Солидарноста е единствениот начин за надминување на оваа криза. Перспективата за европска интеграција на...