Alexandra Voudouri

Alexandra Voudouri është një gazetare, e lindur në Athinë. Ajo ka studiuar në Universitetin Kombëtar të Athinës (studimet deridiplomike) dhe në Shkollën e Gazetarisë, Medias dhe Studimeve Kulturore - Universiteti Cardiff, Mbretëria e Bashkuar (studimet master). Ajo në punën e saj mbulon çështje diplomatike dhe evropiane, ndërsa përqendrohet në zhvillimet në Evropën Juglindore dhe kryesisht në Ballkan. Ajo aktualisht është një analiste e punëve të jashtme për shërbimin e lajmeve Macropolis.gr, ndërsa prezanton një emision të përditshëm që në fokus ka çështjet diplomatike dhe ndërkombëtare në stacionin e radios të Komunës së Athinës, Athina 9.84fm.

Rrugëtimi i Greqisë në BE: Solidariteti vështirë se mund të arrihet, por gjithashtu mungon edhe qasja e dyanshme

Alexandra Voudouri

12.02.21

Alexandra Voudouri Këtë vit Greqia do të festojë 40 vjetorin e saj si anëtare e një prej “klubeve” më të fuqishme në botë, Bashkimit Evropian. Rrugëtimi evropian i Greqisë ka qenë mjaft i vështirë, madje vendi ishte shumë afër një daljeje...