fbpx

Александра Вудури (Alexandra Voudouri)

Александра Вудури е новинарка, родена во Атина. Додипломските студии ги завршила на Националниот универзитет во Атина (БА), а постдипломските студии на Факултетот за новинарство, медиуми и културолошки студии - Универзитет во Кардиф, Велика Британија (МА). Во доменот на својата работа, таа ги покрива дипломатските и европските прашања, додека се фокусира на случувањата во Југоисточна Европа, воглавно на Балканот. Таа во моментот е аналитичар за надворешни работи на новинската служба „Macropolis.gr“, водејќи дневна емисија посветена на дипломатските и меѓународните работи на Атинското радио, Атина 9,84fm.

Што ќе донесат најавените измени на медиумската регулатива?

Емилија Јаневска

13.03.23

Медиумската регулатива, составена од Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги и Законот за медиуми, ќе се менува во две...

Патешествието на Грција во ЕУ: Тешко до солидарност, но нема ниту двонасочен пристап

Александра Вудури (Alexandra Voudouri)

12.02.21

Александра Вудури Оваа година Грција ќе го прослави својот 40-годишен јубилеј како членка на еден од најсилните клубови на светот, Европската...