fbpx

Емилија Јаневска

Емилија Јаневска е раководителка на Секторот за програмски работи во Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги со повеќе од 20 години работно искуство во медиумската сфера. По образование е магистерка по комуникации и дипломирана новинарка. Работи на прашања поврзани со: медиумска регулатива и надзор врз радиодифузерите за почитувањето на законските обврски; изборна регулатива и мониторинг на медиумското претставување за време на изборни процеси; слобода на изразување и говор на омраза; човекови права и професионални новинарски стандарди; заштита на малолетници; родови прашања; пристап до медиумите на лицата со сетилна попреченост; медиумска писменост; итн.

Што ќе донесат најавените измени на медиумската регулатива?

Емилија Јаневска

13.03.23

Медиумската регулатива, составена од Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги и Законот за медиуми, ќе се менува во две...