fbpx

Biljana Ginova, Lila Miliq

Biljana Ginova është një aktiviste feministe dhe queer e përfshirë në disa lëvizje kombëtare, rajonale dhe evropiane LGBTI. Ajo përfundoi masterin në Universitetin e Sussex në Mbretërinë e Bashkuar nën programin Gjinia, Dhuna dhe Konflikti. Ajo aktualisht është e punësuar në Shoqatën LGBTI - ERA për të Drejta të Barabarta në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi si Kryetare e Avokatisë. Lila Miliq është një aktiviste për të drejtat e barabarta dhe të drejtat e personave transgjinorë dhe punëtoreve të seksit.

Drejtësia më në fund duhet të qëndrojë në mbrojtjen e personave transgjinorë

Biljana Ginova, Lila Miliq

25.01.21

Biljana Ginova, Lila Miliq Pavarësisht rekomandimeve të Komisionit Evropian dhe Këshillit të Evropës, por edhe detyrimi që rrjedh nga vendim gjyqësor të cilin një burrë transgjinor e fitoi kundër vendit në Gjykatën Evropiane të të Drejtave të Njeriut,...