fbpx

Д-р Динко Грухоњиќ

Д-р Динко Грухоњиќ е главен уредник на порталот VOICE, заменик главен уредник на порталот Autonomija, програмски директор на NDNV, шеф на дописништвото на новинската агенција Бета за Војводина, дописник на Дојче веле, соработник на Ал Џезира Балкан. Вонреден професор на Катедрата за медиумски студии на Филозофскиот факултет во Нови Сад. Граѓански активист и антифашист.

Медиумите во Србија помеѓу путинофилијата и новата светска реалност

Д-р Динко Грухоњиќ

01.04.22

Тешко е да се избегне впечатокот дека овој култ е на многу повисоко ниво од култот на личноста на самиот Александар...