fbpx

Festim Rizanaj

Festim Rizanaj është i angazhuar si hulumtues në hibrid.info. Ai ka përfunduar studimet e doktoratës në Shkencat e Komunikimit dhe Gazetarisë në Departamentin e Gazetarisë – Universiteti Anadolu (Anadolu University), Turqi. Ai është i angazhuar si bashkëpunëtor i jashtëm në Departamentin e Gazetarisë në Universitetin e Prishtinës. Rizanaj ka botuar artikuj dhe ka marrë pjesë në konferenca të ndryshme kombëtare dhe ndërkombëtare në fushën e medias. Ka të botuar një libër studimor në gjuhën turke mbi strategjitë narrative të transmetuesve ndërkombëtar në diplomacinë publike. Interesi i tij kërkimor është në, mediat online, kontroll të fakteve (fact-checking), diplomaci publike dhe digjitale.

Inteligjenca artificiale në mes të informimit dhe dezinformimit

Festim Rizanaj

12.04.24

Vitet e fundit, përhapja e teknologjisë së inteligjencës artificiale (IA) ka revolucionarizuar industri të ndryshme, duke përfshirë median në krijimin dhe shpërndarjen e...