fbpx

Радован Спиридонов

Радован Спиридонов е студент по меѓународни односи и филозофија на УКИМ. Ангажиран во Центарот за истражување и креирање политики, тој исто така предава дебата во МОФ, соработувал со ОБСЕ, и е стипендист на фондацијата Конрад Аденауер. Работи на проекти од областа на документарната фотографија. Негови главни полиња на интерес се политичката филозофија, светската политика, историјата и футорологијата.

Иднината на ЕУ е популистичка

Радован Спиридонов

17.06.20

ALB Радован Спиридонов Либералната елита со жестоки идеолошки мотивации и без чувство на емпатија ги напаѓа поддржувачите на популистите. Ваквиот...

Големата борба на глобалистите и националистите (втор дел)

Радован Спиридонов

05.08.19

ALB Радован Спиридонов Отвореното општество е секогаш под напад од ретроградните струи и погубните екстремистички политики, така што само со...

Големата борба на националистите и глобалистите (прв дел)

Радован Спиридонов

31.07.19

ALB Радован Спиридонов Слободната трговија и глобализираната економија се особено добри за корпорациите и за земјите во развој, но не и за...

Борба за повеќе пријатели во мултиполарниот свет

Радован Спиридонов

30.04.19

ALB Радован Спиридонов Македонија, покрај својата правилно избрана стратешка определба неопходно е да изгради партнерства со земјите во развој. Ни...