fbpx

Sabin Selimi

Sabin Selimi punon për organizatën zvicerane të zhvillimit, Helvetas, si menaxher i komunikimit në programin rajonal të quajtur RECONOMY, financuar nga Agjencia Suedeze e Bashkëpunimit Ndërkombëtar për Zhvillim. Më parë, ai ka punuar në role këshilluese komunikimi në sektorin publik dhe projekte të financuara ndërkombëtarisht, me përvojë në Ballkan. Si një studiues Chevening, ai mori një Master Shkencor në Politikën Publike Ndërkombëtare nga University College London. Si përfitues i Bursave Presidenciale, ai mori një diplomë bachelor në Ekonomi dhe Studime Ndërkombëtare nga Universiteti Amerikan në Uashington, DC.

Bashkimi Evropian duhet të hapë dyert për Ballkanin sa më shpejt të jetë e mundur

Sabin Selimi

23.03.22

Instrumenti më i fuqishëm i politikës së jashtme të BE-së – anëtarësimi duke përafruar dhe zbatuar legjislacionin me atë evropian – ka qenë instrumenti më i mirë në të...

Kundërpërgjigja e nacionazmit të vaksinave

Sabin Selimi

17.05.21

Sabin Selimi Nga ana tjetër, qeveritë priren të ndjekin interesat e tyre në vend që të ndjekin një qasje më të koordinuar globalisht. Të gjithë në mbarë botën janë prekur thellësisht nga pandemia KOVID-19, e cila ka bërë kërdi. Qindra mijëra njerëz...

Mirësevini në normalen e re

Sabin Selimi

22.05.20

МК  ENG Sabin Selimi Sapo të përfundojë kriza pandemike, prisni që shteti të kthehet me më shumë fuqi dhe legjitimitet. Imagjinoni skenarin në vijim: një shpërthim i një koronavirusi të ri të transmetuar prej një burimi të panjohur deri tek...