fbpx

Светослав Терзиев

Светослав Терзиев е шеф на одделот за меѓународна соработка на бугарскиот весник „Сега“ каде што работи во изминатите 20 години. Тој е специјалист за европски прашања и има 43 години новинарско искуство. Работел 15 години во Бугарската телеграфска агенција, од кои 4 години како дописник во Индокина (Виетнам, Лаос и Камбоџа) и 3 години во Франција. Шест години бил шеф на меѓународниот оддел на весникот „Континент“. Тој има завршено докторски студии по новинарство и е предавач на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ во Софија, во рамки на предметите новинарство и новинарска деонтологија. Добитник е на повеќе бугарски и европски награди за новинарство.

Дали огорченоста кон Западот ги храни антидемократските чувства во Северна Македонија

Влора Речица

19.06.23

Без кредибилен надворешен поттик од ЕУ, недостатокот на доверба во визијата на локалните политичари може да игра значајна улога во слабеењето на...

Што може Македонија да научи од бугарското искуство со ЕУ

Светослав Терзиев

19.03.21

Светослав Терзиев Вистинските непријатели за членството на Македонија во ЕУ се националистите од двете страни на границата. Тие се ситат на...