fbpx

Vladimir Xhorxheviq

Vladimir Xhorxheviq është asistent profesor në Departamentin e Studimeve Territoriale në Fakultetin e Zhvillimit Rajonal dhe Studimeve Ndërkombëtare të Universitetit Mendel në Brno, Republika Çeke. Ai është gjithashtu duke vizituar një Pedagog në Fakultetin e Studimeve Sociale, Universitetin Masaryk, Brno, dhe Studiues në Institutin e Politikave Strategjike në Bratislavë, Sllovaki. Specializimi i tij përfshin Ballkanin Perëndimor, integrimin në BE, Politikën e Jashtme të SH.B.A.-së dhe të Drejtat e Njeriut.

Kush përsërit të kaluarën kontrollon të tashmen (dhe në masë të madhe drejton edhe të ardhmen)

Vladimir Xhorxheviq

24.11.21

Vladimir Djordjevic Kjo jo vetëm që i kujton rajonit, siç ka thënë Faulkner, e kaluara nuk është e kaluar, por tregon se agjendat nacionaliste në rajon kanë nevojë për një shkëndijë relativisht të vogël për të prodhuar një shpërthim shumë më të...

Huliganë dhe politikanë: A ka dallim?

Vladimir Xhorxheviq

03.09.21

Vladimir Gjorgjeviç Është vetëm një ëndërr të besosh se Serbia do të jetë në gjendje të hyjë në BE me një gjyqësor të tillë. Udhëheqja aktuale politike e Serbisë vazhdon të mbështetet në praktikat më të këqija të regjimit të Millosheviqit...

“Zhurma” e madhe në lidhje me rezolutën për Srebrenicën

Vladimir Xhorxheviq

23.07.21

Vladimir Djordjevic Serbia vazhdon të mohojë të kaluarën, me elitat e saj politike duke përdorur rezolutën për të kundërshtuar Malin e Zi dhe në të njëjtën kohë duke shpresuar se kjo lëvizje do t’u sjellë atyre popullaritet më të madh në vend....