Visar Xhambazi

Visar Xhambazi punon si menaxher projekti dhe redaktor në Sbunker. Puna e Xhambazit përqendrohet në integrimin euroatlantik, politikën e jashtme të SHBA-ve në Evropën Juglindore, ndikimet autoritare në Ballkanin Perëndimor, bashkëpunimin rajonal dhe dialogun Kosovë-Serbi, mes temave të tjera. Ai ka një diplomë master në Studime Ndërkombëtare nga Universiteti Old Dominion në Virxhinia, SHBA, i specializuar në politikën e jashtme dhe marrëdhëniet ndërkombëtare të SHBA.

A do të sjellë shpresë viti 2023 në perspektivën e zgjerimit të BE-së në Ballkanin Perëndimor?

Visar Xhambazi

26.12.22

Një çështje e rëndësishme që ka të bëjë me politikën e zgjerimit të BE-së mbetet Kosova. Statusi i kandidatit në BE për Bosnje dhe Hercegovinën e lë Kosovën si shtetin e fundit në rajon që nuk ka një rrugë të qartë drejt...