fbpx

Хана Корнети

Профилна фотографија од Хана КорнетиХана Корнети (1992, Скопје) е писателка, копирајтер, уредник на контент и пишувач на хибридни (новинарски-контент) содржини. Завршила историја и филозофија паралелно при универзитетот METU во Анкара и магистрирала на културолошки студии при Сабанџи во Истанбул.