fbpx

Со пандемијата, зачестија повиците на жртвите на семејно насилство

Видео поткаст

24.07.20

Прегледи

За време на полискиот час, службите за социјална работа евидентирале зголемен број јавувања на жртвите на семејно насилство за психо-социјална поддршка, особено во вечерните часови. Како се справува системот и невладиниот сектор со овој проблем во ек на КОВИД 19, во #РесПублика разговараме со Наташа Станојевиќ, директорка на Центарот за социјални работи на Град Скопје и Елена Димушевска, директорка на Националната мрежа против насилство врз жените и семејно насилство.

 

ТВ верзија

Поткастот ResPublica го изработи Институтот за комуникациски студии.