fbpx

Кнаус и Бибер: Софија е под притисок да се откаже од ветото за Скопје

Видео поткаст

30.11.20

Прегледи

„Сѐ повеќе европски влади се јавуваат во Софија и велат дека ветото е неразумно. Мора да попуштите, да го укинете. Ако тоа не се случи никој нема да го обвини Скопје и тоа е важно“, вели Гералд Кнаус од Европската иницијатива за стабилност. Според професорот Флориан Бибер не е европска позиција да се блокира Северна Македонија од започнување на преговорите, додавајќи дека е важно да се градат сојузништва за да се продолжи притисокот врз Бугарија.

ТВ верзија

 

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии