fbpx

Не ја научивме лекцијата од поплавата кај Стајковци

Видео поткаст

26.07.21

Прегледи

Никој не понесе одговорност за поплавите во скопскиот регион пред пет години, кога настрадаа 23 лица, а пет институции затаија, вели професорот Александар Трендафилов од Факултетот за шумарски науки. Тој апелира проблематиката да се издигне на државно ниво. Од Центарот за управување со кризи, во видео поткастот на Рес публика најавуваат дека до крајот на годината ќе биде активиран единствениот европски број за итни повици со што ќе се комплетира системот за тревожење.

 

ТВ верзија

 

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии