fbpx

Скринингот во училиштата да се прави барем еднаш неделно

Видео поткаст

01.10.21

Прегледи

Замор и при најмал напор, е најчестиот симптом во пост-КОВИД фазата којшто упатува на промени на срцевиот мускул, а од овие последици не се поштедени ни децата, велат инфектологот Катица Маранѓозова и детскиот пулмоалерголог Благица Манчева. Трансмисијата во училиштата по првиот месец од учебната година е мала, но велат дека најавениот скрининг во училиштата може да го намали ширењето на КОВИД-19. Предлагаат скрининготј да се прави најмалку еднаш неделно.

 

ТВ верзија

 

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии