fbpx

Законски недоречености ќе го менуваат недела – неработен ден

Видео поткаст

06.02.22

Прегледи

163 контроли, 34 неправилности и многу нејаснотии по еден месец од спроведувањето на Законот за недела - неработен ден. Дали новите правила ќе направат емоционално исполнети работници е рано да се каже, но работодавачите и синдикатите на старт бараат прецизирање кои дејности смеат, а кои не смеат да работат во недела. Најспорни се работењата во кафулињата, рестораните, казината.

ТВ верзија

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии