fbpx

Стево Пендаровски: Не дозволувајте ни релаксиран мандат

Влог

15.09.20

Прегледи

На Денот на демократијата – 15 септември, Претседателот Стево Пендаровски во влогот на #РесПублика ги охрабрува граѓаните, особено младите, да бидат активни и гласни помеѓу изборите и постојано да ги потсетуваат политичарите на нивната привремена улога како функционери и на тоа дека одлучуваат во името на граѓаните. Плурализмот на мислењата и доброто владеење, како и учеството на граѓаните во изборните процеси треба да бидат главните карактеристики на нашата држава.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии