fbpx

Aleksandar Karatosho

Aleksandar Karatosho ka një përvojë shumëvjeçare në sektorin civil ku ka qenë vullnetar dhe anëtar i shumë organizatave vendore dhe ndërkombëtare. Në të kaluarën, ai ishte bursist i Fondacionit Konrad Adenauer, Ambasador i Think Tank-it Evropian të Studentëve, anëtar i Kryesisë së SPUKM-së dhe Sekretar i PTPI Skopje Community Chapter, si dhe themelues dhe ish-kryetar i organizatës jofitimprurëse civile Youth Empowerment Association. Aktualisht, përveç anëtarësimit të tij aktiv në EDYN, Global Shapers Skopje Hub dhe Këshillin Euro-Atlantik të Maqedonisë, Aleksandri është një nga ambasadorët e rinj evropianë nga Ballkani Perëndimor si pjesë e programit të Direktoratit së Fqinjësisë dhe Zgjerimit të BE-së dhe themelues dhe drejtor i Fondacionit Karatosho.

Sa jemi analfabetë apo të edukuar për financat

Aleksandar Karatosho

04.05.22

Në nivel kombëtar, jemi dëshmitarë të rënies së vazhdueshme të cilësisë së sistemit arsimor maqedonas, dhe kjo është dëshmuar edhe përmes testimeve ndërkombëtare si PISA, ku tregojmë rezultate shumë nën mesataren, respektivisht në fundin e...

Demokraci në krizë: Evolucion përmes edukimit

Aleksandar Karatosho

15.07.20

Aleksandar Karatosho Në qeverisjen që tekstualisht do të thotë sundimi i popullit, ndërsa nga ana tjetër populli i zhgënjyer nga situata bëhet letargjik, është koha për të shtruar pyetjen: “Çfarë ndodh kur demokracia bie në krizë...