fbpx

Александар Каратошо

Александар Каратошо има долгогодишно искуство во граѓанскиот сектор каде волонтирал и членувал во многу локални и меѓународни организации. Тој бил стипендист на Фондација Конрад Аденауер, амбасадор на European Student Think Tank, член на претседателството на СПУКМ и секретар на PTPI Skopje Community Chapter, како и основач и поранешен претседател на непрофитната граѓанска организација Youth Empowerment Association. Покрај неговото активно членство во EDYN, Global Shapers Skopje Hub и Евро-атлантски совет на Македонија, Александар е еден од Младите европски амбасадори од Западен Балкан како дел од програма на Директорат за соседство и проширување на ЕУ и основач и директор на Фондација Каратошо.

Енергетската криза ќе се продлабочи

Даниел Јергин

22.07.22

Денешната глобална енергетска криза би можела да биде уште полоша во споредба со она што светот го доживеа во 1970-тите години. Тоа многу ќе зависи од...

Колку сме финансиски (не)писмени

Александар Каратошо

04.05.22

Сведоци сме на постојаниот пад на квалитетот на македонскиот образовен систем, а тоа се докажува и преку интернационални тестирања како ПИСА, каде...

Демократија во криза: Еволуција преку едукација

Александар Каратошо

15.07.20

Александар Каратошо Во уредување кое буквално значи владеење на народот, а од друга страна народот разочаран од ситуацијата станува летаргичен,...