fbpx

Даниел Јергин

Даниел Јергин e потпретседател на S&P Global, и автор на „Новата мапа: Енергија, клима и судирот на нациите“ (Penguin, 2021) и Наградата (Free Press, 2008), за која ја доби Пулицеровата награда. Тој го доби првиот медал Џејмс Р. Шлезингер за енергетска безбедност од Министерството за енергетика на САД.

Енергетската криза ќе се продлабочи

Даниел Јергин

22.07.22

Денешната глобална енергетска криза би можела да биде уште полоша во споредба со она што светот го доживеа во 1970-тите години. Тоа многу ќе зависи од...