fbpx

Alice Taylor

Alice Taylor është një gazetare me origjinë britanike që jeton dhe punon në Tiranë, Shqipëri, që nga viti 2017. Ajo shkruan për Exit.al/en dhe është redaktore e lajmeve dhe korrespondente në Shqipëri dhe Kosovë për politikën dhe median politike të BE-së EURACTIV. Përveç kësaj, ajo mbulon rajonin për DW, BBC, dhe herë pas here The Times, si dhe media si The Lead, Vice, Open Democracy dhe Byline Times. Përveç krijimit të përmbajtjes, ajo u zgjodh në bordin e Aleancës Etike të Medias Shqiptare për një mandat të dytë në 2022 dhe flet rregullisht në panele vendase dhe ndërkombëtare dhe në institucione arsimore mbi median, etikën dhe gazetarinë në klimën aktuale. Ajo e filloi karrierën e saj në Maltë si një kolumniste politike dhe sociale përpara se të punonte me platformën investigative të vlerësuar me çmime The Shift News.

Shqipëri: Peripecitë kundër mungesës së ujit në zonat urbane po thajnë lumenjtë e mbrojtur

Alice Taylor

31.05.24

Më 27 maj, një grup banorësh nga lugina e lumit Shushicë, së bashku me aktivistë dhe qytetarë nga Vlora dhe rrethi i Vjosës, vendosën një tub të madh uji përpara zyrës së kryeministrit Edi...

Shqipëria: Pionere në inteligjencë artificiale, por me ngecje në mbrojtje ligjore

Alice Taylor

15.03.24

Shqipëria është në mënyrë të pashmangshme këmbëngulëse për t'u bërë një udhëheqëse rajonale në përdorimin e...

“Maldivet e Evropës” po fundoset në një krizë monetare

Alice Taylor

13.10.23

Këtë verë, vlera e euros ra në nivelet më të ulëta historike kundrejt valutës vendase, lekut, një problem i madh për bizneset shqiptare që bëjnë biznes në Europë, apo ata që paguhen në euro, por që duhet të paguajnë pagat dhe faturat në...

Ndërsa lufta në Ukrainë është ndezur, shqiptarët po luftojnë për mbijetesë ekonomike

Alice Taylor

18.03.22

Ndërkohë që lufta në Ukrainë vazhdon të shpërthejë, për mijëra shqiptarë është një betejë e vazhdueshme për të ushqyer familjet dhe për të paguar faturat e tyre. Protestat e tyre nuk vijnë nga mungesa e mëshirës, por më tepër nga një nxitje...

Tirana: një qytet i plagosur nga pastrimi i parave

Alice Taylor

28.01.22

Alice Taylor Marshimi i fadromave, vinçave dhe mikserëve të çimentos vazhdon ndërsa shqiptarët e gjejnë veten të dëbuar nga qyteti. Ata që kanë mbetur janë dëshmitarë të shkatërrimit të monumenteve historike, këndeve të lojërave dhe hapësirave të...