fbpx

Bojana Guberac

Bojana Guberac është një gazetare e pavarur kroate. Ajo aktualisht është duke shkruar si një “freelancer” e pavarur për portalet “Žene i mediji, Lupiga dhe CroL”. Ajo ka shkruar edhe në “Novi list, Riportal dhe Kvarner News”. Ajo ka punuar në televizionin e qarkut Kanal Ri, në Radio Rijeka dhe Radio Sova, radiot e Radio Televizionit Kroat. Puna e saj i kushtohet të drejtave të njeriut, gjuhës së urrejtjes dhe dhunës ndaj grave. Në vitin 2019, ajo krijoi një performancë që merret me viktimizimin dytësor të grave viktima të dhunës, nga e cila u prodhua filmi eksperimental "Më i frikshëm se një grusht" (Strašnije od šake), i cili mund të shikohet në YouTube. Në kohën e lirë ajo shkruan poezi.

Sfidat në Ligjin për parandalimin dhe mbrojtjen nga dhuna ndaj grave dhe dhuna në familje

Natasa Boshkova

15.03.23

Përfshirja e kujdesit të duhur në trajtimin e viktimave dhe mundësia e mbrojtjes gjyqësore në rast të mosrespektimit të këtij parimi është një sinjal se shteti tenton të sigurojë mbrojtje ndaj dhunës me bazë gjinore nga veprimet e aktorëve shtetërorë...

Në një shoqëri të ndarë për çështjen e vaksinimit, dizinformatat juridike/ligjore mbjellin frikë për fashizëm

Bojana Guberac

06.08.21

Bojana Guberac Nëse pandemia na mësoi diçka, kjo është se në Kroaci, si kurrë më parë, ekziston një mosbesim i fortë ndaj sistemit dhe, ajo që është edhe më e tmerrshme, në profesion. Ne kemi mësuar se politikanët na gënjejnë, ose – siç po...

Goditja e Kryeministrit Plenković në mikrofonët e gazetarëve është një uverturë në dhunë fizike

Bojana Guberac

21.06.21

Bojana Guberac Nëse nuk ndalen sulmet verbale ndaj gazetarëve dhe mediave nga njerëzit më të fuqishëm në vend, si dhe presioni nga ana e Kryeministrit (as presidenti nuk është më i mirë), kam frikë se Kroacia po lëviz në drejtim të Hungarisë, Polonisë...

Gjyqësia kroate mbron shkelësit me gjykime të turpshme – veçanërisht ata në pozitat e pushtetit

Bojana Guberac

10.03.21

Bojana Guberac Rasti i Mara Tomasheviç, i cili në vitet e fundit i ka pushtuar mediat, përshkruan gjallërisht se si gjyqësori kroat, pavarësisht fitores së fundit të sektorit civil, vazhdon të mbrojë shkelësit – veçanërisht ata në pozicionet e...