fbpx

Бенџамин Перкс

Бенџамин Перкс е претставник на УНИЦЕФ во Поранешната Југословенска Република Македонија и е одговорен за застапување и поддршка на реформите кои ги зајакнуваат човековите права на децата, особено во однос на заштитата на децата, правдата, здравството, образованието и раното детство. Тој е, исто така, претседател на Регионалната советодавна група за насилство против децата која промовира реформи за поддршка на примарна превенција и одговор во 21 земја во Европа и Источна Азија. Тој претходно беше претставник на УНИЦЕФ во Црна Гора, а исто така служеше во Грузија, Косово, Авганистан, Индија и Албанија. Во Авганистан тој помогна да ја координира кампањата „Назад на училиште" во северниот дел на земјата, што довело до еден милион девојки и два милиони момчиња во училиште - повеќето од нив за првпат во својот живот. Во моментов, Перкс е виш научен соработник во Јубилејниот центар на Универзитетот во Бирмингем, кој ја истражува наставата за карактерот, социјалните и емоционалните вештини во училиштата. Тој магистрирал меѓународни односи на Универзитетот Кент во Кантербери и неодамна заврши професионална програма на Харвардскиот факултет за образование за реформи во лидерство и образование. Исто така, работи како тренер на Колеџот за персоналот на системот на ОН, за тимови на високо ниво во Влада/ОН во врска со реформите засновани на човекови права.

Попреченоста е приказна за љубовта и борбата за достојно место во општеството во кое секој може да расте и да напредува

Бенџамин Перкс

03.12.18

МК   ENG Бенџамин Перкс, претставник на УНИЦЕФ Проценуваме дека има околу 21.000 деца со попреченост во земјата. Исто така, цениме дека речиси...