fbpx

Biljana Zherevska

M-A Biljana Zherevska, ka magjistruar në Institutin për Shkenca sociale dhe humanistike-Shkup. Punon si redaktore e emisioneve në Redaksinë për Kulturë në RTM. Është autore e emisioneve tematike, intervistave dhe reportazheve të shumta nga jashtë vendit. Gjatë karrierës së saj ka mbajtur postet e redaktores përgjegjëse të programit satelitor, redaktores përgjegjëse në kanalin e parë programor, si dhe Shefe e kabinetit të Drejtorit të Përgjithshëm të RTM-së. Zherevska është trajnere e certifikuar e Bashkimit Evropian të Transmetuesve dhe në mënyrë aktive ligjëron module në fushën e të folurit publik dhe Edukimit Mediatik. Është autore e dy librave: “Dorëshkrimi i dritës” dhe “Ura përmes kohës”.

Manipulimi në diskursin politik

Biljana Zherevska

09.03.23

Po afrohet koha kur retorika politike boshe do të bëhet gjithnjë e më pak efektive. Po vjen koha për brezat e mediave të reja dhe digjitalisht të edukuar, ku diskursi perfid politik nuk do të kalojë më. Është koha për të kaluar nga fjalët në...

Dhuna ndaj grave në politikë, media dhe rrjetet sociale

Biljana Zherevska

28.12.22

Është e qartë se lista e skualifikimeve gjinore ndaj grave në politikë është e rrënjosur thellë dhe shumica e tyre janë përballur me sulme. Për momentin, në horizont, nuk ka mekanizma që do të mundësonin tejkalimin efektiv të kësaj...