fbpx

Kush do të ishte fituesi i zgjedhjeve parlamentare?

03.11.21

Dimitar Hristov Në të ardhmen e afërt, mund të presim drama të mëdha në Kuvend, si dhe rritje të bindjeve dhe shantazheve ndërmjet partnerëve qeveritarë, po ashtu dhe në bllokun opozitar. Disa ditë pas përfundimit të zgjedhjeve lokale në Maqedoni, mund...

(mos)Interesimi i të rinjve për politikë

30.08.21

Dimitar Hristov Nëse partitë politike duan një rini të fortë, atëherë partitë duhet t’i përshtaten kësaj epoke moderne ku të rinjtë jetojnë dhe të braktisin disa nga format e tyre të vjetruara të rekrutimit të kuadrove. Organizatat e tjera...

Një njësi zgjedhore – manipulim i elektoratit apo një mundësi reale për partitë e vogla

26.05.21

Dimitar Hristov Rezultati i këtij ndryshimi, nëse është i pashmangshëm, do të çonte në formimin e një qeverie koalicioni jashtëzakonisht të paqëndrueshëm, siç ishte në Itali disa vite më parë, dhe ne si vend nuk jemi aspak të gatshëm për një makth...