fbpx

Димитар Христов

Димитар Христов е магистер по политички науки во областа на ,,Применета политика и политичкиот систем“. Ги завршил своите студии на Правниот факултет ,,Јустинијан Први“ во Скопје.

Нееднаквост и демократија

Џозеф E. Стиглиц (Joseph E. Stiglitz)

08.09.23

Доколку правилно се испланираат и спроведат политички реформи, демократиите можат да станат поинклузивни, со повеќе слух за граѓаните и помалку...

Како да ја сопреме инфлацијата во 2023 година?

Димитар Христов

27.12.22

Прогнозите покажуваат дека поскапувањата и високите каматни стапки ќе продолжат и следната година, но дека стабилизација на економијата треба да...

Макроновата политичка заедница: Спас на Европа

Димитар Христов

03.06.22

И фудбалската репрезентација на Македонија се избори за настап на Европското првенство преку Лигата на нации, а не преку редовниот квалификациски...

Кој би бил победник на парламентарни избори?

Димитар Христов

03.11.21

Димитар Христов Во блиска иднина можеме да очекуваме големи драми во Собранието, како и зголемени убедувања и уценувања помеѓу владините...

Младинска политичка (не)заинтересираност

Димитар Христов

30.08.21

Димитар Христов Граѓанските организации можат да доведат до поголема свест на младите за политичкиот живот преку организирање на работилници,...

Една изборна единица – манипулација со избирачкото тело или реална шанса за малите партии

Димитар Христов

26.05.21

Димитар Христов Резултатот на најавените промени во изборниот законик (една изборна единица и примена на Донтовиот модел), би довел до формирање...