fbpx

Ivan Anastasovski

Ivan Anastasovski është Zëvendës Dekan për Shkencë dhe Bashkëpunim Ndërkombëtar në Fakultetin e Edukimit Fizik, Sportit dhe Shëndetit.

Zhvillimi i sportit si biznes

Ivan Anastasovski

05.01.22

Prof. Dr. Ivan Anastasovski Pikërisht për shkak të këtyre fakteve, shumë prej sportistëve tanë të rinj janë të vendosur të vazhdojnë shkollimin e tyre për të pasur karrierën e tyre profesionale, qoftë në fushën e arsimit si mësues apo në fushën e...

EURO 2020 duhet të jetë shkëndija që do të ringjallë sportin profesional në Maqedoni

Ivan Anastasovski

28.06.21

Prof. Dr. Ivan Anastasovski Suksesi i kombëtares së futbollit duhet të shërbejë si një kujtesë për kombin. Me një plan, investim dhe strategji të mirë, sportet profesionale në Maqedoni mund të dalin nga hendeku drejt së cilës po shkojnë. Për të...

Të bëjmë sport dhe të jemi fizikisht aktiv për hir të shëndetit

Ivan Anastasovski

28.10.20

Prof. Dr Ivan Anastasovski Në Maqedoni, vetëm 1% e të rinjve merren me sport në mënyrë profesionale, 7% bëjnë sport amator, ndërsa 42% bëjnë sport rekreativ ose praktikojnë aktivitet fizik në formë hobi dhe rekreacioni. Këto janë numra të ulëta. Nëse...

Riaktivizimi i idesë për Ministrinë për Sport dhe Rini

Ivan Anastasovski

31.08.20

Prof. Dr Ivan Anastasovski Periudha e suksesshme sportive që tashmë është prapa nesh duhet të jetë si erë në kurrizin tonë për t’i bindur elitat politike që sporti gjithmonë na inkurajon në momente të vështira, na bashkon dhe përmes tij shkruhet...

Si të bëheni më profesionistë në sport

Ivan Anastasovski

20.01.20

МК Prof. Dr Ivan Anastasovski Vizioni i botës së zhvilluar është që autoritetet shtetërore ta shohin sportin si një mjet për zhvillim më të mirë ekonomik dhe shoqëror. Në gjuhët e botës fjala sport vjen nga termi “disport” që do të thotë...