fbpx

Иван Анастасовски

Проф. д-р Иван Анастасовски e продекан за наука и меѓународна соработка на Факултет за физичко образование, спорт и здравје.

Како да го однесеме спортот на повисоко ниво

Иван Анастасовски

05.01.22

Проф. д-р Иван Анастасовски Од големо значење е тоа да го подигнеме организациски и функционално спортот на едно повисоко ниво, односно да се...

ЕУРО2020 треба да биде искрата што ќе го живне професионалниот спорт во Македонија

Иван Анастасовски

28.06.21

Проф. д-р Иван Анастасовски Непобитен факт е дека фудбалерите испишаа историја, но што понатаму? Дали ќе останеме на спомените или ќе тргнеме кон...

Ако сакаме поздрава нација, потребна е поголема физичка активност

Иван Анастасовски

28.10.20

Проф. д-р Иван Анастасовски Во Македонија само 1% од младите професионално се занимаваат со спорт, 7% спортуваат аматерски, додека 42% спортуваат...

Оживување на идејата за Mинистерство за спорт и млади

Иван Анастасовски

31.08.20

Проф. д-р Иван Анастасовски Мора да ги убедиме политичките елити дека спортот во тешки мигови секогаш не охрабрува и сплотува. Време е за...

Спортот после COVID-19

Иван Анастасовски

30.03.20

Иван Анастасовски Пандемијата на коронавирусот која го зафати целиот свет, не само што има огромно влијание врз јавното здравство, општеството и...