fbpx

Иван Чаденовиќ

Иван работи пет години како новинар во црногорскиот дневен весник и веб-портал Вести. Тој пишува за политички теми, теми од областа на образованието и еколошки прашања. Во 2017 година беше дел од Балканската стипендија за новинарска извонредност.

Дрога, криминал, убиства: Како паднаа црногорските криминални групи

Иван Чаденовиќ

04.02.22

Криминалните групи продолжуваат да шверцуваат и продаваат кокаин од Латинска Америка во Европа и покрај последиците од крвавата војна и...