fbpx

Исак Воргучиќ

Исак Воргучиќ - извршен продуцент и менаџер на радио телевизијата „Ким“ во Чаглавица, Косово, уште од нејзиното основање во 2000 година. Негови интереси се новинарството, теологијата и военото образование.

КОВИД-19 во Косово: еден вирус и двајца премиери

Исак Воргучиќ

06.07.20

Исак Воргучиќ За помалку од еден месец по олеснувањето на рестриктивните мерки, Косово се соочува со нагло зголемување на бројот на случаи со...