fbpx

Јона Копренцка

Јона Копренцка е асистент на одделот за меѓународни односи и политички науки при Универзитетот Епока во Тирана, Албанија. Таа е поранешен заменик уредник на онлајн веб-порталот "Gazeta Mendimi" кој, меѓудругото, покрива прашања поврзани со конфликтите во Средниот Исток и односите помеѓу Русија и НАТО/САД на Балканот.

Колку се лични, личните податоци во Албанија

Јона Копренцка

28.03.22

Нема повеќе простор за имагинација или претпоставка, сега ја знаеме платата на комшијата, пријателот, братучедот, бившиот колега кој сега работи...

САД, Турција или Србија: Каде ќе бара поддршка Рама за време на третиот мандат?

Јона Копренцка

10.09.21

Јона Копренцка За првпат во историјата на албанската демократија, една иста партија ќе биде на чело на земјата три последователни мандати. Во...