fbpx

Michaela Ružičková

Michaela Ružičková është kandidate për doktoraturë në Sektorin e Shkencave Politike në Universitetin Pavol Jozef Shafarik në Koshice, Sllovaki. Hulumtimi i saj i kushtohet faktorëve të mjedisit në gjeopolitikë. Gjatë studimeve të saj, ajo fitoi përvojë si praktikante në Sektorin e Politikës së Jashtme në Kabinetin e Presidentit të Republikës së Sllovakisë. Aktualisht punon për një institut të pavarur think-tank për Strategjinë e Politikave, për të cilin publikon analiza nga fusha e zonave të konfliktit. Ajo gjithashtu punon si redaktuese e përmbajtjes për gazetën Digital Infospace Iniciativa e Sigurisë për dezinformim. Fusha të tjera të interesit të saj përfshijnë sigurinë kognitive, sigurinë e informacionit dhe kërcënimet hibride.

“Marshimet për paqe” në Sllovaki kanë nxitur ndjenjat pro-ruse në shoqëri

Michaela Ružičková

10.05.23

Gjatë shkurtit dhe fillimit të marsit të vitit 2023, në Sllovaki u mbajtën marshime që bënin thirrje për paqe në Ukrainë. Në mënyrë paradoksale, marshimet e paqes i shërbyen qëllimeve të...

A do të sjellë shpresë viti 2023 në perspektivën e zgjerimit të BE-së në Ballkanin Perëndimor?

Visar Xhambazi

26.12.22

Një çështje e rëndësishme që ka të bëjë me politikën e zgjerimit të BE-së mbetet Kosova. Statusi i kandidatit në BE për Bosnje dhe Hercegovinën e lë Kosovën si shtetin e fundit në rajon që nuk ka një rrugë të qartë drejt...

“Luftëtarët e lirisë “ që kërcënojnë demokracinë në Sllovaki

Michaela Ružičková

29.09.21

Mihaela Ruzhiçkova Përkundër situatës relativisht të mirë sa i përket pandemisë në Sllovaki gjatë verës së vitit 2021, shteti u përball me një fushatë të gjerë kundër vaksinimit dhe kundër qeverisë. Qëllimi kryesor i këtyre fushatave ishte...

Vendi i parë që testoi të gjithë kombin

Michaela Ružičková

21.12.20

Michaela Ružičková Nuk duhet të konsiderohet se testimi masiv ishte i pasuksesshëm, por duhet thënë se rezultatet e tij çuan vetëm në një ndërprerje të përkohshmetë përhapjes së virusit. Nga ana tjetër, përhapja e dezinformimeve kishte pasoja më të...