fbpx

Peter Dubóczi

Peter Dubóczi është drejtor i platformës së mbikëqyrjes sllovake Infosecurity.sk. Ai gjithashtu punon si studiues në Institutin Adapt dhe si analist për projektin MapInfluenCE në Shoqatën për Çështjet Ndërkombëtare në Pragë. Ai ka një doktoraturë në Shkenca Politike nga Universiteti Pavol Jozef Šafárik në Kosice. Interesat e tij kërkimore përfshijnë kërcënimet hibride, informacionin dhe sigurinë njohëse, dhe tema që lidhen me mbrojtjen e demokracisë liberale.

Operacioni Ladomirova: Operacioni informativ rus për të mbuluar varret masive të viktimave në Ukrainë dështoi

Peter Dubóczi

19.10.22

Më 16 shtator 2022, ndërsa u gjetën varreza masive me qindra viktima të agresionit rus në qytetin ukrainas Izium, në të njëjtën kohë, në Sllovaki po zhvillohej një nga shumë operacionet informative dhe ndikimit rus. Igor Bratchikov, ambasadori rus në...