Të rinjtë nuk kërkojnë vetëm paga më të larta

Sotir Gabeloski

29.03.23

Të rinjtë po largohen nga Maqedonia, kurse masat e marra për të parandaluar largimin e tyre nuk janë të plota. Shoqëria po ndryshon shumë shpejt dhe institucionet dhe shteti duhet të reagojnë edhe më shpejt për të mbajtur të rinjtë të mos...

Nuk investohet mjaftueshëm tek të rinjtë

Sotir Gabeloski

02.11.22

Përkundër disa përparimeve të caktuara, zgjidhja e problemeve kryesore të të rinjve deri më tani ka qenë pa sukses. A do të ofrojë Strategjia e re Kombëtare për Rininë një mundësi për një epokë të...

Të padukshëm në luftën kundër armikut të padukshëm

07.10.20

Stefan Mariç Sipërmarrësit e vetë-punësuar, punëtorët që punojnë në kushte të pasigurta ose “në të zezë”, si dhe familjet në rrezik social, kryesisht janë lënë të vetëm në stuhi. Përkundër “optimizmit ekonomik” të elitës...