fbpx

Simona Tufegxhiq

Simona Tufegxhiq është një gazetare e diplomuar në Fakultetin e Drejtësisë "Iustinianus Primus" - Shkup. Tani po studion për Master në Politikë Ndërkombëtare dhe Diplomaci në Universitetin Amerikan të Evropës (FON).

Plani i rritjes së Ballkanit Perëndimor i Ursula von der Leyen

Stefan Veljanovski

05.06.23

Plani ekonomik i BE-së për Ballkanin Perëndimor sinjalizon një të ardhme pozitive për Maqedoninë. Megjithatë, suksesi i kësaj nisme do të varet nga zbatimi efektiv i...

Ballafaqimi i zgjuar i goditjeve të inflacionit

Stefan Veljanovski

17.05.23

Kohët e fundit, Maqedonia po përballet me një numër më të madh sfidash ekonomike. Pavarësisht kësaj, ka zgjidhje që mund të kontribuojnë në nxitjen e rritjes së qëndrueshme dhe gjithëpërfshirëse të...

Sa i motivon shteti gjenitë e rinj?

Simona Tufegxhiq

01.03.21

Simona Tufegxhiq Të rinjtë po kërkojnë një jetë më të mirë jashtë vendit, pasi vijnë në përfundim se kompanitë private dhe organizatat e huaja u ofrojnë atyre mbështetje dhe i vlerësojnë më shumë sesa vendi i tyre. Në disa prej javëve të fundit,...