fbpx

Si të parandalohet një gjakderdhje më e madhe midis Rusisë dhe Ukrainës

15.12.21

Timurlenk Çekoviç Zgjidhja më e favorshme në këtë moment është që Zelenski dhe Putin të ulen dhe të zhvillojnë negociata të drejtpërdrejta dhe të ndajnë “vijat e kuqe”. Përndryshe, një konflikt i mundshëm ushtarak në shkallë të gjerë...

Fuqia e armatimit bashkëkohor

19.05.21

Timurlenk Çekoviq Shpikjet e shekullit XXI – dronët, anijet pa ekipazh, automjetet e sofistikuara pa drejtues dhe inteligjenca artificiale – do të na fusin në një kapitull të ri në marrëdhëniet ndërkombëtare. Vendet në botë nuk do të jenë në...

Çfarë do të fitojë, liria apo frika?

29.07.20

Timurlenk Çekoviq Parashtrohet pyetje, nëse duhet të sakrifikohet liria në llogari të viktimave që janë pasojë e virusit, të cilin nè nuk mund ta parandalojmë përveçse me sanksione dhe masa të rrepta? Pandemia e gripit në vitin 1918 ishte...

Me zhvillimin e teknologjisë satelitore drejt të dhënave më të lira gjeohapësinore

14.01.20

МК Timurlenk Çekoviq Gjatë muajve dhe viteve të ardhshme, kompanitë që merren me incizime satelitore planifikojnë të vendosin disa qindra satelitë të rinj në orbitë dhe presin të arrijnë “shkallën ditore të freskimit” – fotografi të reja nga...

Na nevojitet sistem bashkëkohor për menaxhim me fatkeqësitë natyrore

28.10.19

МК Timurlenk Çekoviq Me qasje të drejtë metodologjike, digjitalizimi mund të kontribuojë për fuqizimin dhe rritjen e sigurisë të shtetit tonë përmes bashkëpunimit të institucioneve në nivel lokal dhe ndërkombëtar, si dhe zhvillim më i mirë i tyre....