fbpx

Tamara Cupaç

Tamara Cupaç punon për agjencinë e lajmeve MINA në Mal të Zi. Në gazetari, ajo është që nga viti 2015. Me profesion është gazetare sportive, përndryshe ka diplomë master në edukimin fizik për fëmijë. Pas përfundimit të studimeve, ndjek me përkushtim ngjarjet shoqërore dhe politike në vend, rajon dhe botë.

Rruga drejt BE-së është plot sfida në luftën kundër dezinformatave

Tamara Cupaç

19.04.23

Mali i Zi filloi zyrtarisht negociatat me Bashkimin Evropian (BE) më 29 qershor 2012 dhe gjatë rrugës, si pjesa tjetër e Evropës dhe e botës, nuk ishte dhe nuk është rezistent ndaj fuqisë së propagandës, dezinformimit dhe lajmeve të rreme....

Informacionet e rreme në shërbim të propagandës dhe (ose) fitimeve më të larta

Tamara Cupaç

30.03.22

Media nuk duhet të përdorë vuajtjet/perpecitë e dikujt tjetër për të marrë shikime apo për të “shpërndarë” më shumë përmbajtje. Gazetarët duhet të jenë veçanërisht të kujdesshëm kur raportojnë se duhet vendosur faktet dhe informacionet në...