fbpx

Тамара Цупаќ

Тамара Цупаќ работи за новинската агенција МИНА во Црна Гора. Во новинарството e од 2015 година. По професија е дипломиран спортски новинар, а патем и магистер по физичко образование за деца. По завршувањето на студиите посветено ги следи општествените и политичките настани во земјата, регионот и светот.

Патот на Црна Гора до ЕУ е поплочен со дезинформации

Тамара Цупаќ

19.04.23

Црна Гора официјално ги започна преговорите со Европската Унија (ЕУ) на 29 јуни 2012 година и на тој пат, како и остатокот од Европа и светот, не беше и...

Дезинформации во Црна Гора: Пропаганда и(ли) лов на поголема заработка

Тамара Цупаќ

30.03.22

Медиумите не би требало да користат туѓа мака за да добијат неколку прегледи или „шерови“ повеќе. Новинарите особено би требало да внимаваат...