fbpx

Viktor Jakimovski

Viktor Jakimovski është një shkencëtar i diplomuar politik. Ka përfunduar studimet në Fakultetin Juridik "Iustinianus Primus" - Shkup. Tani po studion për master në Marrëdhëniet Ndërkombëtare, Integrimin Evropian dhe Diplomacinë në të njëjtin fakultet.

Fuqia e dollarit është nën kërcënim?

Viktor Jakimovski

14.10.22

Vallë ulja e prodhimit të naftës nga vendet e OPEC-ut është një sinjal se po përgatitet një proces për të sfiduar fuqinë e dollarit dhe si Arabia Saudite është në qendër të të gjitha këtyre...

Të gjithë faktorët që çuan në luftën në Ukrainë

Viktor Jakimovski

02.03.22

Sa i thellë është në fakt ky problem për të arritur në një pikë nga e cila “nuk ka kthim...

Cilat janë arsyet për formimin e aleancës AUKUS dhe si mbeti Franca me duar bosh

Viktor Jakimovski

01.11.21

Viktor Jakimovski Prapavija e kësaj serie veprimesh është shumë më e thellë nga sa duket, sepse bëhet fjalë për mundësi të mëdha gjeopolitike dhe çështje të hapura, aq të mëdha sa AUKUS mund të përfaqësojë projektin më të madh strategjik të...

Pse Rusia po bëhet gjithnjë e më nervoze dhe si vendet evropiane dhe SHBA-ja po i përgatisin një realitet të ri gjeopolitik

Viktor Jakimovski

12.05.21

Viktor Jakimovski Evropa është e vendosur të çlirohet nga fuqia e butë (energjia) e Moskës, madje edhe në fushën diplomatike dëshiron t’ia bëjë me dije se edhe për të do të ketë „vija të kuqe“. Siç qëndrojnë gjërat, marrëdhëniet...