fbpx

Виктор Јакимовски

Виктор Јакимовски е дипломиран политиколог. Своите студии ги завршил на Правниот факултет „Јустинијан Први" - Скопје. Во моментов ги изучува своите магистерски студии по меѓународни односи, европски интеграции и дипломатија на истиот факултет.

Еколошката правда оди чекор понапред со вештачката интелигенција

Џастина Никсон-Сентил (Justina Nixon-Saintil)

25.08.23

Климатските промени несомнено се главниот предизвик на денешницава, но нивните последици не се распределени...

Моќта на доларот под закана?

Виктор Јакимовски

14.10.22

Дали намалувањето на производството на нафта од страна на ОПЕК-земјите е сигнал дека се подготвува процес за предизвикување на моќта на доларот и...

Изгладни, па владеј

Виктор Јакимовски

14.07.22

Дали сме на чекор до една од најголемите хуманитарни катастрофи во поновата светска...

Сите фактори кои доведоа до војна во Украина

Виктор Јакимовски

02.03.22

Колку всушност е длабок овој проблем, за да дојде до точка од која „нема...

Кои се причините за склучувањето на АУКУС и како Франција извиси

Виктор Јакимовски

01.11.21

Виктор Јакимовски Што стои зад можеби најголемиот светски стратешки проект во првата половина од 21-от век. Последните неколку недели се дигна...

Зошто Русија станува се понервозна и како европските земји и САД и спремаат нова геополитичка реалност

Виктор Јакимовски

12.05.21

Виктор Јакимовски Европа е решена да се ослободи од меката моќ на Москва (енергенсите), а и на дипломатско поле сака да и стави до знаење дека и за...