fbpx

Dr. Vuk Vuçetiq

Dr. Vuk Vuçetiq ka diplomuar në vitin 2010 në Fakultetin Filozofik të Universitetit të Sarajevës Lindore, në drejtimin gazetari. Studimet master për komunikim i ka përfunduar në vitin 2013 në Fakultetin e Shkencave Politike në Sarajevë me temën “Spektakli politik si fenomen mediatik – shembulli i Bosnjës dhe Hercegovinës”. Në vitin 2018 ka mbrojtur disertacionin e doktoraturës në Fakultetin e Shkencave Politike në Sarajevë me temën “Polemikat e mediatizimit të politikës në Bosnjë dhe Hercegovinën bashkëkohore.” Që nga viti 2011 është në marrëdhënie të rregullt pune në Fakultetin Filozofik të Universitetit të Sarajevës Lindore në Katedrën e Gazetarisë.

Sfidat dhe mundësitë për të luftuar dezinformimin me ndihmën e inteligjencës artificiale

Dr. Vuk Vuçetiq

25.03.24

Inteligjenca artificiale mund të kontribuojë në gjenerimin e dezinformatave, por në të njëjtën kohë mund të ofrojë zgjidhje të mundshme në luftën kundër...

Faktet alternative dhe teoritë e konsiparcionit në kohën e pandemisë

Dr. Vuk Vuçetiq

25.06.21

Vuk Vuçetiç Të gjitha teoritë e konspiracionit kanë premisa shumë të thjeshta mbi të cilat funksionojnë. Në themel të çdo teorie konspirative është ndarja e botës në të mirë dhe të keqe. Është e vështirë t’i përgënjeshtrosh, sepse kushdo...

Jutuberët – idhuj në epokën digjitale

Dr. Vuk Vuçetiq

31.01.20

МК  SR d-r Vuk Vuçetiq Edhe pse mund të konkludohet se njerëzit që prodhojnë ose shfaqen në video në kanalin Youtube (i ashtuquajturit jutuber) mund të jenë paralajmërues të disa ndryshimeve pozitive në shoqëri, duket ashtu vetëm në...

Politikanët si zbavitës të popullit

Dr. Vuk Vuçetiq

16.08.19

МК  SRB Vuk Vuçetiq Ka kaluar koha kur politika ka qenë “betejë shahu” të aktorëve politik, e cila jo rrallë është zhvilluar larg nga sytë e publikut dhe ka qenë mjaft e pakuptueshme për votuesin e rëndomtë. Sot politikani është shoumen,...