fbpx

Katerina Kollozova

БЛОГЕРИ АЛБ

11.05.20

Прегледи

Katerina Kolozova 120x160Katerina Kollozova është këshilltare e lartë shkencore dhe profesore e rregullt në Institutin e Shkencave Sociale dhe Shkencave Humane si dhe drejtoreshë e saj. Në Institut, ajo është profesoreshë e studimeve të politikave (policy studies), filozofisë politike dhe studimeve gjinore. Në Fakultetin e Mediave dhe Komunikimit - Beograd, Serbi: Departamenti i Studimeve Politike Kritike, Profesoreshë e Filozofisë Politike Bashkëkohore. Ajo ka koordinuar studime të shumta politike mbi "demokracinë iliberale", "shtetin e robëruar", lirinë e mediave dhe lirinë akademike. Është autore e disa monografive ndërkombëtare, më e cituara prej të cilave është Cut of the Real: Subjectivity in Poststructuralist Philosophy издадена од Columbia University Press-NY, 2014.