fbpx

Поткасти

Нешто не се разбираме

27.06.23

Политичките партии водат јалов дијалог за уставните измени. Наместо да се дојде до решение, целата битка се претвори во политичко надмудрување. И...

Криво седи, право суди

01.06.23

Најновите случувања во Судскиот совет само ја надополнуваат и придонесуваат кон лошата слика за она што се случува како долгорочен негативен...

Пропорционално мнозинство

20.04.23

Дали магијата во изнаоѓањето на вистинскиот изборен модел кој ќе ги претстави верно гласовите и интересите кои постојат во општеството, а притоа...

Чао, ЕВН!

24.03.23

Сега повеќе од кога било мора да се отворат темите на енергетска независност на државите, вклучително и Македонија, како и темите за енергетска...

Темнината е зад нас, светлината е пред нас

24.02.23

Признавањето на Македонската православна црква – Охридска архиепископија од страна на Српската православна црква во мај 2022 година донесе...

Toxic clubbing

12.01.23

Отворањето на двата културни клуба за афирмација на бугарските културни вредности во Р.С Македонија, наречени по двете контроверзни историски...

Незавршени поглавја – јавна администрација и антикорупција

09.12.22

Јавната администрација и борбата против корупцијата се теми кои се од клучна важност за приближување на Република Северна Македонија кон...