fbpx

Доналд Трамп

Десетте часа што ја потресоа Америка

Нина Л. Хрушчoва

12.01.21

Нина Л. Хрушчова (Nina L. Khrushcheva) Упадот во американскиот Капитол што го извршија приврзаниците на Доналд Трамп како последен очаен обид да се поништи...

Крвавата среда на САД

Светомир Шкариќ

11.01.21

проф. д-р Светомир Шкариќ Доналд Трамп не го признава исходот од претседателските избори, и покрај поразот со разлика од седум милиони народни и 74...

САД се движат кон автократија по судењето на претседателот Трамп

Светомир Шкариќ

12.02.20

ALB проф. д-р Светомир Шкариќ Судењето на претседателот Трамп во Сенатот без сведоци и толерирањето на опструкцијата на Конгресот од страна на...

Отповикувањето на претседателот Трамп

Светомир Шкариќ

15.01.20

ALB Проф. д-р Светомир Шкариќ Отповикот или импичментот на претседателот Доналд Трамп од страна на Претставничкиот дом покажува дека членовите на...

Само демократска писменост може да ја спаси демократијата

Александра Борхарт (Alexandra Borchardt)

08.01.20

Александра Борхарт (Alexandra Borchardt) Зависно од тоа од каде ги дознавате вестите, вашата верзија за текот на истрагата за импичмент за американскиот...

Дали директната демократија може да го порази популизмот?

Јан -Вернер Милер

20.09.19

Јан-Вернер Милер (Jan-Werner Mueller) Трамп и оние кои гласно се залагаа за Брегзит, како Најџел Фараж, не ги должат своите победи на некој катастрофален...

Чиј пример следи Трамп

Дејвид М. Дрисен (David M. Driesen)

24.08.19

Дејвид М. Дрисен (David M. Driesen) Американскиот претседател Доналд Трамп не ја измислил сам својата политика за имиграција. Тој всушност позајмил голем...