fbpx

Дебата „Медиумите во Македонија: заштитници на јавноста или заложници на политичките интереси“

ВЕСТИ - ИНФО

23.02.16

Прегледи

debata 23 02 2016

На дебатата „Медиумите во Македонија: заштитници на јавноста или заложници на политичките интереси“ учествуваа околу 50 медиумски професионалци, новинари, претставници на невладините организации, академската заедница и јавната администрација. На дебатата беше презентиран документот за јавна политика кој нуди систематско разбирање и споредбена анализа на начинот на кој медиумите го штитат јавниот интерес во Република Македонија. Учесниците потоа дискутираа како и дали Јавниот сервис МРТВ и приватните медиуми во Македонија го штитат јавниот интерес и беа претставени меѓународни искуства и предизвици. Дебатата се одржа во рамки на проектот „Изразување на јавниот интерес: зголемување на моќта на медиумите и граѓаните во штитењето на јавните политики во Македонија“, имплементиран од ИКС, а поддржан од Британската амбасада во Скопје.

Видео

Галерија
 
 
Медиумски објави
rs evropa
utrinski
telma
tv21
radio mof
nova tv
libertas