fbpx

Билатералните теми не треба да бидат дел од преговарачкиот процес

Архива

Видео поткаст

21.06.22

Прегледи

Искреност, наместо молк бараат политичари и интелектуалци од Владата за францускиот предлог за надминување на бугарскотот вето. Што е предложено и што може да се прифати, дали целиот процес има поддршка од јавноста за да може да се смета за легитимен. Овие прашања беа поставени на дебатата на Институтот за демократија „Социетас Цивилис“ и Институтот за европски политики на која беше презентиран документот „Бугарското вето на македонските евроинтеграции: какво јаболко може да загризе Македонија?“, со цел да ја запознаат пошироката јавност со сите последици од евентуалниот компромис со Бугарија.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии