fbpx

За Скопје мора да се знае што е заокружено, а кое развојно подрачје

Видео поткаст

25.03.19

Прегледи

Скопје има заокружени подрачја, како Аеродром, Карпош, Капиштец, Дебар Маало, Градски ѕид и треба да доживеат некаква консолидација, смета урбанистичкиот планер Стефан Лазаревски, додавајќи дека на Скопје му треба дефинирање на стратешките развојни подрачја. Љубо Георгиев од „Визија за Скопје“ вели дека и Софија има пренатрупани области, па затоа градот почнува да се разлева кон периферијата.

Za-Skopje-mora-da-se-znae-sto-e-zaokruzeno-a-koe-razvojno-podracje