fbpx

Активистите против рудникот Иловица најавуваат протести додека „Еуромакс“ не се повлече

Видео поткаст

29.03.19

Прегледи

Вербалните навреди кои меѓу себе си ги упатуваат невладините организации, противници за отворање на рудникот Иловица – Штука и претставници на компанијата – концесионер „Еуромакс“ се заоструваат. Тие се обвинуваат за ширење на лажни вести и за профитерство на сметка на здравата животната средина. Се додека не се повлечат компаниите – концесионери на рудниците, протестите нема да запрат најавува Костадин Ристоманов, еден од предводниците на протестите во Ново Село и Босилово кои беа подржани и од партијата ДОМ.

 

ТВ верзија

Antikorupciska-gi-istrazuva-site-navodi-za-nepotizam